Măsuri #coronavirus la Caransebeș: fără aniversări în localuri, închiderea pieței de vechituri și anularea Târgului de Paște

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Caransebeș s-a întrunit în această dimineață. Ședința a avut pe ordinea de zi patru puncte privind măsurile imediate ce vor fi luate pe plan local pentru evitarea răspândirii virusului COVID-19.

Primul punct a vizat stabilirea unor locuri în care să fie plasate în carantină persoanele care tranzitează sau locuiesc în municipiul Caransebeș dar vin din zone de risc. Vor fi disponibile circa 40 de locuri, în locații care vor avea condiții superioare celei existente în prezent, a declarat primarul Felix Borcean.

Târgul de Paște a fost anulat și s-a dispus și închiderea piețelor second-hand și de cereale.

La Primăria municipiului au fost sistate audiențele publice, accesul persoanelor în birourile care prestează activități de relații cu publicul se va face ordonat, maxim două persoane prezente în același timp într-un birou. Aceeași măsură privește și Serviciul Taxe și Impozite.

Casa de Cultură George Suru a anulat toate spectacolele și expozițiile, dar nu a fost anulat programul cinematografului Luna, având în vedere că numărul de spectatori nu este foarte mare.

Toate aniversările care urmau să fie organizate în localuri publice vor fi anulate, agenții comerciali care dețin săli de evenimente fiind anunțați de măsura dispusă.

Primarul Felix Borcean a declarat că au avut loc discuții și cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe dar și cu cei ai celorlalte culte.

Evident nu impunem închiderea bisericilor dar recomandăm cetățenilor din Caransebeș să nu aibă o prezență atât de numeroasă la aceste manifestări religioase. Nu numai, ci și în incinta magazinelor, supermarket-urilor și altor zone de risc.

Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș

Carmen Senco