[AUDIO] Angajaţii firmelor de curierat rapid şi salariaţii Poştei române, printre cei mai expuşi la contaminarea cu virusul

Angajaţii firmelor de curierat rapid şi salariaţii Poştei române sunt un segment de personal din clasa celor mai expuşi la contaminarea cu noul Coronavirus pentru că intră în contact direct cu furnizorii şi clienţii.

Loredana Moldovan – patronul unei firme de curierat rapid din Reşiţa pentru postul nostru de radio:

Am primit un comunicat valabil pentru absolut toate depozitele din ţară, reguliel presupun în primul rând în momentul când cineva este răcit, are o viroză sau o gripă sezonieră, recomandarea este să nu se prezinte la serviciu şi să anunţe de îndată şeful direct, fiecare angajat are obligaţia să anunţe Departamentul Resurse Umane în cazul în care călătoreşte în străinătate, la fel este valabil acest lucru şi pentru salariaţii ale căror rude revin din străinătate şi cu care intră în contact direct. În acest caz s-a propus autoizolarea, atât a anagajaţilor cât şi a personalului. N-i s-a recomandat să gestionăm în mod prudent întâlnirile atât cu clienţii, cât şi cu furnizorii. În spaţiile comune gen bucătărie, grupuri sanitare, hale, se face dezinfectarea chiar şi de mai multe ori pe zi. S-a cumpărat alcool sanitar şi fel de fel de substanţe pentru dezinfectare. Fiecare dintre curierii noştri are în maşină un dezinfectant. La serviciu mergem în mod normal, deci nu este o situaţie în care nu mai livrăm colete, încercăm să ne protejăm, să nu dăm mâna cu clienţii, să avem dezinfectante atât pe maşini, cât şi la depozite. Coletele pe care le primim din zonele care sunt considerate cu un risc major, în momentul de faţă China şi Italia, ne-a fost transmis că persoanele care intră în contact cu aceste pachete nu se supun niciunui risc de contaminare. Aceasta este comunicarea care a venit, cel puţin aşa n-i s-a comunicat“.

Loredana Moldovan

Liderul de sindicat al Oficiului judeţean de Poştă Caraş-Severin, Ionel Răitaru, a transmis pentru Radio Reşiţa că angajaţii unităţilor şi factorii poştali au fost dotaţi cu măşti şi echipamente speciale şi spaţiile de lucru se dezinfectează zilnic.

Cele mai citite

Related Articles