Din cauza epidemiei de coronavirus, Serbia interzice intrarea în ţară a persoanelor care vin din zone periculoase

1612

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic’, a anunţat că din cauza epidemiei de coranoviruş Serbia va interzice temporar intrarea în ţară a persoanelor care vin din zone periculoase.

Vom lua măsuri şi vom interzice intrarea oamenilor care vin din anumite state, respectiv regiuni în care sunt focare mari de infectare cu Covid -19, cum ar fi nordul Italiei, anumite zone din Elveţia, Coreea de Sud şi anumite provincii din China şi Iran” – a declarat Vucic’, adăugând că numărul celor infectaţi cu siguranţă va creşte, dar statul va lua toate măsurile pentru ca acest număr să fie cât mai mic.

Vucic’ a anunţat că, în acest moment, în Serbia sunt confirmate doar două cazuri de infectare cu coronavirus şi, totuşi, puterea este acuzată că nu a organizat bine sistemul sanitar pentru această situaţie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lăudat Serbia” – a declarat Vucic’, adăugând că “nu este loc de panică, dar nici de neseriozitate“.

Avem nevoie de precauţie şi responsabilitate” – a transmis Vucic’, mulţumind celor care lucrează în sistemul sanitar, în special celor care lucrează în secţiile pentru bolile infecţioase şi a subliniat ca va propune premierului şi ministrului sănătăţii să fie premiaţi.

sursa Rador