Lansarea Ghidului şi vernisajul expoziţiei Ţara Morilor de Apă

160

Asociația Acasă în Banat lansează miercuri, 4 martie 2020, de la ora 14.00, la Centrul Multifuncțional Bastion din TimișoaraGhidul morilor de apă din Banatul Montan, însoțit de o expoziție tematică.  

Asociația a derulat un proiect în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș Severin prin care  a inventariat, cartografiat și fotografiat cu ajutorul voluntarilor 243 de mori de apă din Banatul Montan.
Membri asociației vor face o scurtă prezentare a proiectului Țara Morilor de Apă, precum și a planurilor pentru anul 2020.

Expoziția Țara Morilor de Apă va rămâne la Centrul de la Bastion până în data de 22 martie 2020. Expoziția conține fotografii și explicații detaliate legate de amplasarea morilor de apă în Banatul de Munte, tipul, numărul și starea acestora, așa cum au fost găsite în teren de echipele Asociației Acasă în Banat.

Sâmbătă, în 29 februarie 2020, voluntarii Asociației Acasă în Banat, alături de localnicii din Sasca Montană, au intervenit împreună pentru reabilitarea Morii de Lemn din localitate.

Mai multe detalii despre acest proiect pot fi găsite pe website-ul proiectului www.taramorilordeapa.ro și pe pagina de Facebook Țara Morilor de Apă.

Asociația Acasă în Banat a devenit în luna februarie membră a International Molinological Society (TIMS), cea mai importantă organizație de profil, dedicată morilor din întreaga lume. TIMS este activă din 1965 și are 500 de membri, în peste 30 de țări.

Dacă doriți să susțineți activitățile Asociației Acasă în Banat o puteți face prin donații în contul de LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801, EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801 (SWIFT/ BIC: BTRLRO22), PayPal: acasainbanat@gmail.com sau Patreon: acasainbanat

****************
Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.