[AUDIO-FOTO] Contrabasul lui Süskind, în premieră, pe scena Teatrului de Vest

Patrick Süskind pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa.

Este vorba despre o nouă premieră, o monodramă de data aceasta, “Contrabasul” în regia Mihaelei Panainte, piesă transpusă pe scenă de directorul instituţiei culturale din oraş, actorul Florin Gabriel Ionescu. Pe ce bazează spectacolul, despre conţinutul piesei şi actorul care o va pune în scenă, aflăm de la însuşi regizorul Mihaela Panainte:

Mihaela Panainte

Premiera spectacolului de teatru “Contrabasul” a fost prezentată marţi, 3 martie de la ora 19.00 pe scena Teatrului de Vest din Reşiţa.

Referinţe despre romancier şi operele sale:

Patrick Süskind (n. 26 martie 1949 în Ambach, un sat din comuna Münsing, în Bavaria, Germania) este un romancier german contemporan. Între 1968-1974 a studiat istoria medievală și modernă în München și în Aix-en-Provence, Franța. El devine cunoscut prin romanul transpus pe ecran, “Parfumul – povestea unui ucigaș”. Și-a încercat mai întâi condeiul în dramaturgie cu piesa “Der Kontrabass” (Contrabasul). Celebritatea i-a adus-o însă primul lui roman, “Das Parfum. Die Geschichte eines Mörders” (1985; trad. rom. Parfumul, Univers, 1989; Humanitas, 2000), care a stârnit senzație și a devenit peste noapte un bestseller internațional.

Foto: Radio Romania Resita

Sursă referinţe: wikipedia

De același autor

Related Articles