Proiecte ale administrației locale pentru dezvoltarea turistică în zonele izolate din Munții Cernei ale comunei Cornereva!

Comuna Cornereva dispune de un mare potențial turistic, însă acesta este în mare parte neexploatat, chiar dacă anual ajung în această zonă un număr important de turiști din țară și din străinătate!

Noi am gândit și avem o colaborare cu asociații din București și Timișoara cu care încercăm să facem niște puncte turistice, să le amenajăm unde avem noi școlile din zona aceea și sperăm să fie o treabă bună! Noi,pe partea cealaltă, încercăm să prindem și alte proiecte care să dezvolte zona, în primul rând mă tot gândesc la acel drum care să ajungă până în ultimul sat izolat de acolo și să poată avea oamenii acces, că până la urmă, dacă au acces vin și turiștii!

Vom face ceste puncte turistice unde vom gândi să avem și ceva spații de cazare și mergem în continuare pe partea aceasta de cazare la oameni acasă! Văd că le merge bine oamenilor, turiștii sunt chiar încântați să meargă în gospodăriile noastre de acolo, să rămână măcar o seară și să fie serviți cu produse de-ale noastre tradiționale! Oamenii noștri s-au obișnuit să facă acest lucru pentru ei și chiar mă bucur pentru ei!,ne-a declarat Nicolae Novăcescu – primarul comunei Cornereva.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles