[FOTO-AUDIO] Ajută-ne să te salvăm!

Pompierii cărăşeni au lansat astăzi campania de conștientizare AJUTĂ-NE SĂ TE SALVĂM. Aceasta se va desfăşura în 30 de localităţi din judeţ prin intermediul unui proiect transfrontalier cu Serbia, aflat în derulare.

Comandantul Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă Semenic, colonel Cristinel Coneru, spune că beneficiari ai acestei campanii vor fi 120 de mii de cetăţeni aflaţi în zona transfrontalieră, atât din România, cât şi din Serbia. La evenimentul de astăzi de la Reşiţa au fost prezenţi şi partenerii din Vârşeţ.

„Lansarea campaniei de conștientizare Ajută-ne să te salvăm!, organizată astăzi, se înscrie în seria evenimentelor de promovare din cadrul proiectului transfrontalier “Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” în implementarea căruia Consiliul Județean Caraș-Severin este lider de proiect. Întreg proiectul a pornit ca urmarea unei analize a istoricului situațiilor de risc, a situațiilor de urgență din județele Caraș-Severin, Timiș și a Banatului de Sud din Serbia, fiind demonstrată astfel necesitatea acoperirii nevoilor de echipare, implementarea unui sistem de avertizare eficient, precum și intensificarea campaniei de conștientizare a populației în situații de urgență”, a declarat, la rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Proiectul „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” este implementat de către Consiliului Județean Caraș-Severin (lider de proiect) în parteneriat cu ISU „SEMENIC”, Primăria Municipalității Vârșeț (Serbia) și Agenția de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situațiilor de Urgență ADIVEST Timișoara.

De același autor

Related Articles