[FOTO-AUDIO] Cupa ” Municipiilor Cărășene” a fost câștigată de șahiștii din Reșița

309

La Reșița s-au desfășurat întrecerile returului Cupei „Municipiilor Cărășene”, ediția 2020 la șah. Competiția, desfășurată tur retur, a fost câștigată de șahiștii din Reșița, care au avut un avans consistent încă de la competiția de la Caransebeș.

După o analiză a prestației de la mese a celor de la Caransebeș se poate constata faptul că Alexandru Tunaru, în bună formă, a realizat un scor excelent, 11 din 12, fiind urmat de Dinu Simi Suciu cu 8,5 din 11.

La reșițeni, Mihai Bolintiș  a realizat un 9,5 din 12, scor identic cu cel al lui Daniel Cristian Pădurean. La masa a 3-a, Trifu Vuița a avut o evoluție oscilantă, însă a realizat 7 puncte din 12.

Juniorii reșițeni Stîngu și Drăgoi și-au împărțit masa a 6-a, unde au realizat 6,5 puncte din 12 (peste 50%), fiind un câștig real al echipei.

Mihai Bolintiș, președintele Asociației Județene de Șah Caraș-Severin a vorbit despre organizarea acestei competiții dedicate iubitorilor sportului minții din Caraș-Severin:

Cupa Municipiilor s-a desfășurat în două tururi, la fel ca și în anii precedenții. Un tur la Caransebeș, iar în retur, Reșița a fost gazda. În tur scorul a fost 20,5 – 15,5, deci Reșița a luat încă din prima manșă o opțiune serioasă pentru câștigarea ediției din acest an. La această competiție s-au adunat cei mai valoroși jucători din Caraș-Severin și mă refer în primul rând la maeștrii Suciu și Tunaru,dar și la jucătorii de categoria I: Bolintiș, Pădurean, Stroescu, Vuița, Păduraru, Calomfirescu și juniorii care vin din urmă: Drăgoi, Stîngu, Văduva, Guțu. Am fi vrut să fie prezent și juniorul Tamaș, dar el a concurat în semifinala Campionatului Național de seniori. O onoare pentru el, dar și pentru noi și sperăm că acești copii valoroși vor completa pleiada jucătorilor de valoare din Caraș-Severin. Premiile sunt asigurate de Asociația Județeană Caraș-Severin: cupe, diplome și medalii”, a afirmat Mihai Bolintiș.

Partea a doua a lunii februarie a programat în Caraș-Severin și etapele VI, VII și VIII ale Top Blitz 2020 la șah. În clasamentul general, distanța dintre Pădurean și Bolintiș s-a redus la 10,5 puncte și totul se joacă în continuare. În lupta pentru locul III se vor lupta Calomfirescu, Păduraru, Stîngu și Stroescu.