Proiectul de construncţie a Clinicii Nera, unică în România, va fi finalizat în data de 15 mai, dă asigurări constructorul. Se lucrează intens pe ultima sută de metrii.

În schimb, sâmbătă, 29 februarie, profesorul Pavel Chirilă, cel care a pus bazele acestei cinici, va organiza aici o excursie tematică la care vor participa peste 50 de medici din toată ţara dar şi bolnavi care suferă de cancer. Intrarea este liberă şi poate participa oricine, ne-a declarat acesta.

Scopul acestui eveniment este de a promova proiectul şi de a atrage cât mai mulţi medici pentru o eventuală colaborare în viitor. În acest momenţ, Clinica Nera are aproximativ 10% din necesarul de personal, urmând ca în perioada următoare să mai facă angajări. Vă reamintim că unitatea medicală se va îngriji de tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce.

Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 45 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial.

Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat şi grup sanitar propriu şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

Beneficii pentru bolnavi:

Îmbunătăţirea calităţii vieţii:
Tratarea sau prevenirea efectelor adverse ale citostaticelor;
Creşterea confortului psihologic şi a speranţei de viaţă;
Deprinderea unui nou stil de viaţă, mult mai sănătos.
Creşterea încrederii pacientului în actul medical oncologic;
Reducerea riscurilor apariţiei de noi cazuri de cancer;

Întreaga investiţie se va ridica la peste 8 milioane de euro, ne-a declarat profesorul universitar Pavel Chirilă.