[AUDIO] Aquacaraş identifică sursa de poluare din pârâul Doman şi are deja o pistă sub pasajul rutier

Poluarea de pe pârâul Doman din municipiul Reşiţa a intrat în atenţia directă a Societăţii Aquacaraş care face acum toate demersurile pentru identificarea sursei şi remedierea avariei apărute pe una din străzile din cartierul Valea Domanului.

Purtătorul de cuvânt al Societăţii Aquacaraş, Aurel Ciurel pentru Radio Reşiţa:

Au fost prelevate probe atât de către ABA Banat, cât şi de către Aquacaraş şi la noi a ieşit doar apă meteorică rezultată din pluvial. Din analizele dânşilor, aşa cum au spus, a reieşit că ar fi vorba de un amestec al pluvialului cu apă menajeră. Urmare a acestui fapt în data de 20 februarie o comisie formată din reprezentanţi Aquacaraş, ABA Banat şi Garda de Mediu am procedat la străzile care bănuiam că ar putea avea o deficienţă în ceea ce priveşte colectarea apelor menajere, am introdus o substanţă de contrast care de pe strada Sarmisegetuza a ajuns în pluvial unde s-a văzut culoarea roşu rubiniu. Urmare acestui fapt s-a întocmit un proces verbal prin care am primit un termen de a rezolva această problemă: să identificăm locul unde reţeaua de canalizare intră sau numai periodic reuşeşte să deverseze în pluvial, să remediem acest lucru. Avem termen până în 31 martie. Din păcate nu avem la ora actuală date mai multe, dar încercăm să găsim“.

Aurel Ciurel

Aurel Ciurel a mai spus că, problemele mari pentru Aquacaraş sunt faptul că societatea nu deţine toate planurile de gospodărie subterană din oraş. Momentan, a mai subliniat acesta, există o bănuială, care trebuie urmărită în zona pasajului rutier de la Nera.

Vom reveni cu informaţii!

Cele mai citite

Related Articles