[FOTO-AUDIO] Gogoşile au pus capăt Făşangului în Banatul de Munte

La sediul Forumului Democratic al Germanilor din Reşiţa a avut loc marţi, 25 februarie tradiţionala sărbătoare a gogoşilor, ultima manifestare din calendarul perioadei Făşangului.

Manifestarea, organizată de Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin prin membri Clubului “Femina”, activ la nivelul acestei asociaţii, au reuşit şi anul acesta să adune laolaltă reşiţenii de toate vârstele şi toate etniile.

Pe acordurile formaţiilor şi grupurilor vocal-instrumentale ale forului cărăşean, cei prezenţi au mâncat toate gogoşile pregătite de harnicile gospodine, iar pe urmă s-au distrat şi au dansat împreună până la lăsarea întunericului.

Pentru prima dată prezentă la eveniment a fost o delegaţie din Banja Luka/ Bosnia-Herzegovina, coordonată de prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde de la UniversitateaEftimie Murgu” din Reşiţa, care în periplul lor prin capitala Banatului de Munte, au poposit preţ de câteva minute la sediul Forumului Democratic al Germanilor din municipiul de pe Bârzava pentru a urmări şi afla despre obiceiurile etnicilor germani de pe aceste meleaguri.

Cum a pregătit gogoşile, a mărturisit pentru Radio Reşiţa, coordonatorul echipei de femei, Josefinne Massak:

Josefinne Massak

Credincioşii romano-catolici vor marca miercuri, 26 februarie prin Miercurea Cenuşii, trecerea la timpul de pregătire pentru Solemnitatea Învierii Domnului şi a Sfintelor Paşti, adică intrarea în Postul Mare.

Foto: Radio Reşiţa

Cele mai citite

Related Articles