Universitatea de Medicină şi Farmacie, Victor Babeş din Timişoara are de astăzi, un nou rector.

Octavian Creţu, şeful Clinicii Universitare de Chirurgie Generală de la Spitalul Municipal a reuşit să se impună, ieri, încă din primul tur de scrutin, obţinând 370 de voturi, în condiţiile în care avea nevoie de 327 de voturi pentru a câştiga.

„Le mulţumesc tuturor celor care m-au votaţ, le mulţumesc. Pe toţi îi asigur de toată implicarea şi responsabilitatea mea în viitoarea poziţie de Rector al Universitaţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara. Împreună dezvoltam universitatea noastră şi am foarte multe proiecte în plan. Îmi propun descentralizarea structurii de putere pe nivele de competenţă care să permită implicarea comunităţii academice în procesul de decizie”, ne-a declarat Octavian Creţu.

  • îmbunătățirea calității actului educațional
  • o atractivitate crescută pentru atragerea de studenți
  • digitalizarea instituțională
  • îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru cadrele didactice și administrative
  • sprijinirea și dezvoltarea cercetării
  • îmbunătățirea infrastructurii și a dotării
  • atragerea de fonduri europene

Acestea sunt câteva dintre prioritățile trasate, de noul rector Octavian Creţu. Planul Managerial propus, de acesta a fost conceput sub deviza „Împreună suntem Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara” – motto care reflectă crezul acestuia de management prin parteneriat, ghidat de spiritul meritocrației, eficienței și al egalității de șanse.

Patru candidaţi s-au înscris în cursa pentru functia de rector al Univesitatii de Medicină si Farmacie din Timişoara. Pe urmatoarele locuri, s-au situat: Eugen Boia, Virgil Păunescu şi Jenel Pătraşcu.

Octavian Creţu a fost în ultimii patru ani preşedinte al Senatului UMF, iar în mandatul 2012-2016 prorector.