În capitala Banatului montan continuă proiectele de infrastructură realizate cu fonduri europene. Se lucrează intens pe străzile George Enescu şi Gratz și până în toamnă vor fi modernizate și străzile Parângului, Bielefeld, Nicolae Titulescu şi Nicolae Bălcescu. În paralel se derulează lucrări şi în centrul civic, în cadrul unui proiect finanţat prin Programul Operațional Regional, în valoare de 10 milioane de euro.

Acum, Piaţa 1 Decembrie arată ca după război, dar la sfârşitul verii tot peisajul se va schimba spune Adelin Tuţă, şeful Direcţiei de  investiţii, dezvoltare locală şi mobilitate urbană din Primăria Reșița.

„Se decopertează vechile dale din centru. A început să vină granitul care va fi pus pe jos, un granit în două culori, cu o grosime de 8 centimetri. O placă are 38 de kilograme, deci este rezistentă şi la trafic rutier, deşi zona cu suprafaţa de 20 de mii de metri pătraţi este pietonală. Se vor înlocui şi instalaţiile electrice, băncile şi vor fi amenajate noi spaţii verzi. Proiectul are o durată de implementare de 8 luni, deci undeva la sfârşitul lunii august lucrările vor fi gata în centrul civic din Reşiţa”.

Autorităţile locale fac apel la răbdarea reșițenilor, pentru că centrul civic se  transformă sub ochii lor.