Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ,,SEMENIC,, al judetului Caras-Severin, a început o noua campanie de recrutare voluntari in cadrul programului de voluntariat ,,Salvator din pasiune,,.

Campania de recrutare, care se desfasoara in perioada 17.02- 25.03.2020, da posibilitatea voluntarilor de a activa in cadrul echipajelor SMURD sau alte echipaje ale pompierilor ca membri ai acestora, de a cunoaste profesionistii şi de a lucra cu ei şi alaturi de ei.

Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca candidatii, pentru a face parte din echipa salvatorilor caraseni :

– varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani;

– sa fie apti din punct de vedere medical;

– sa nu fi fost condamnati pentru savarsirea de infractiuni cu intentie;

– sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta.

Activitatile derulate alaturi de efectivele de pompieri, vor consta in participarea la misiunile de interventie, utilizarea notiunilor de baza in acordarea primului ajutor calificat, implicarea in actiunile de ajutor umanitar si in cele de popularizare a mesajului preventiv, in functie de competentele dobandite dupa parcurgerea programelor de pregatire.

Dosarele de inscriere, care trebuie sa cuprinda cererea de inscriere (model tip), certificatul de cazier judiciar, copie dupa actul de identitate, avizul psihologic eliberat de catre un cabinet psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal (doar pentru persoanele care au varsta sub 18 ani).

Dosarele pot fi depuse pana pe data de 25 martie, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,SEMENIC,, al judetului Caras-Severin din municipiul Resita, str. Castanilor nr. 123.

Detalii suplimentare legate de activitatea de voluntariat pot fi obtinute la numarul de telefon 0255211213, sau accesand site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,SEMENIC,, al judetului Caras-Severin.