[VIDEO] Contrabandă şi ultraj în Timiş

Bărbatul care a lovit aseară o mașină a Politiei de Frontieră, pe raza localității timişene Grabaț, a fost reţinut pentru 24 de ore. El urmează să fie prezentat astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Şoferul nu a oprit la semnalele poliţiştilor, iar în momentul când maşina sa afost interceptată a devenit violent. În urma verificărilor, în autoturism au fost găsite peste 5 mii de pachete cu țigări de contrabandă. Bărbatul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de contrabandă şi ultraj.

„Pe timpul urmăririi, șoferul a încercat să scape de colegii noştri efectuând manevre periculoase, prin care a acroșat autospeciala din dotarea instituției, aceasta fiind avariată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, agent şef Mihaela Leş.

„Polițiștii de frontieră au reușit oprirea autoturismului pe raza localității Grabaț, iar apoi șoferul a încercat să abandoneze mașina. S-a acționat pentru reținerea bărbatului, însă acesta a devenit violent, lovind pe unul dintre polițiștii de frontieră. La controlul autovehiculului, în interiorul acestuia au fost descoperite 5.010 pachete cu țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, în valoare de aproximativ 75.000 lei”.

Poliţiştii de frontieră din sud-vestul ţării au constatat pe parcursul anului trecut, 49 de cazuri de contrabandă, în care au fost implicate 68 persoane. Cele mai multe infracţiuni au fost înregistrate în judeţul Mehedinţi, dar au fost identificaţi şi 4 contrabandişti care acţionau în zona Moldova Nouă. Au fost ridicate în vedere confiscării 48 de mii de pachete cu ţigări de contrabandă, peste 700 de litri de alcool, dar şi peste 3 tone de tutun, bunuri în valoare de aproape 700 de mii de lei. Anul trecut au fost înregistrate şi 32 de cazuri de trafic cu stupefiante, în creştere cu 6 % faţă de 2018.

Cele mai citite

Related Articles