60 de ani în 60 de secunde de istorie la Radio Cluj

LOGO - RADIO ROMANIA CLUJÎncepând de astăzi, 3 februarie, Radio România Cluj dă startul programelor dedicate aniversării a 60 de ani de existenţă ai instituţiei, cu rubrica “60 de ani în 60 de secunde”.

În 15 martie 1954, două ore de program (una în limba română, alta în limba maghiară) incluse în programul postului naţional, semnalau naşterea la Cluj-Napoca a unui nou post de radio teritorial. Fonoteca noastră de aur păstrează acele momente ale pionieratului dar şi vocile personalităţilor care au marcat cultura, ştiinţa, educaţia, viaţa românească, de-a lungul acestor 60 de ani de când Radio Cluj vă vorbeşte despre Transilvania noastră.

Vocile acestor personalităţi, selectate din cele mai variate domenii (educaţie, ştiinţă, cultură, sport) reînvie istoria locului în rubrica noastră de doar 60 de secunde. Difuzată de-a lungul zilei în principalele programe radiofonice, rubrica va acoperi întregul an aniversar Radio Cluj. Extensia rubricii în pagina de istorie a instituţiei va intra în undă din 1 martie sub genericul: 60 de ani în 60 de secunde de istorie la Radio Cluj.

Alte manifestări dedicate aniversării pornesc în martie caravana Radio Cluj în câteva oraşe unde suntem ascultaţi: la Beclean, Turda, Aiud, Sibiu, Sighet şi Carei. În săptămâna 10-16 martie un spectacol aniversar invită ascultătorii şi colaboratorii la o întâlnire festivă cu întreaga echipă Radio Cluj. Nu uităm nici mărţişoarele personalizate pe care le vom distribui de 1 martie în centrul Clujului. Dar întregul an dedicat celor 60 de ani de radiofonie la Cluj ne dă prilejul unor întâlniri memorabile artistice (zilele Centrelor Culturale străine) şi sportive (marşul bicicletelor, cros).

De același autor

Related Articles