Din cauza numărului mare de viroze la Spitalul Judeţean din Timişoara, programul de vizită a fost restricţionat!

Programul de vizită la Spitalul Judeţean Timişoara a fost restrictionat, începând de astăzi din cauza gripei şi a infecţiilor respiratorii!

Astfel, conform reprezentanţilor spitalului este interzis accesul vizitatorilor în secţiile: ATI, Arşi Grav, Terapie Intensiva Coronarieni, Neonatologie, Pediatrie şi Ginecologie 1 şi 2. În schimb, pacienţii de pe celelalte secţii pot fi vizitaţi doar între orele 17:00 şi 20:00, în toate zilele saptamânii. În plus, se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient în salon dar care nu are voie să stea mai mult de 15 minute.

Până la finalul săptămânii trecute au fost raportate aproape 140 de cazuri de gripă în şcoli şi grădiniţe şi peste 7.000 de infecţii respiratorii în unităţile şcolare şi de educaţie din judeţ.

Cu multe simptome asemănătoare, este adesea greu de spus dacă ne confruntăm cu o simplă răceală sau cu gripă.

Răceala reprezintă o infecţie virală a sistemului respirator, de obicei neînsoţită de febră, care se manifestă prin inflamarea unui fragment sau a întregilor căi respiratorii, inclusiv a nasului, a sinusurilor, a gâtului, a laringelui, adesea a traheei şi a bronhiilor. Simptomele se declanşează în decurs de aprox 48 de ore şi durează în mod normal între 3-10 zile.

Gripa este cea mai periculoasă viroză respiratorie acută, provocată de infectarea sistemului respirator cu virusul gripei. Simptomele gripei pot să apară rapid, însoţite de febră şi frisoane, corpul se simte obosit şi slăbit. În mod normal, simptomele durează între 7-14 zile sau până la 21 de zile dacă virusul este rezistent.

De același autor

Related Articles