În China numărul deceselor provocate de infectarea cu coronavirus a urcat la 565

În China, autorităţile au anunţat că, potrivit ultimului bilanţ, numărul deceselor provocate de infectarea cu coronavirus a urcat la 565, cele mai multe în provincia Hubei unde, astăzi, au mai murit 73 de persoane. Aproape 30 de mii de cazuri de contaminare au fost înregistrate de la începutul epidemiei.

Un responsabil local a declarat că nu mai există paturi în spitale pentru bolnavi. Numărul acestora creşte într-un ritm îngrijorător. Italia a anunţat că nu mai face repatrieri din China, unde trăiesc peste 5.000 de italieni. Pana in prezent doar un zbor din Wuhan cu 56 de italieni a revenit la Roma. Traficul aerian dintre cele două ţări este suspendat pănă la 28 aprilie.

În condiţiile în care Executivul de la Roma a suspendat traficul aerian spre China până la 28 aprilie, devine o problemă ale solicita celor aproximativ 5.000 de italieni care locuiesc în ţara asiatică să revină acasă aşa cum fac guvernele din Berlin, Paris şi Londra, comentează presa din peninsulă. După primul zbor şi ultimul din Wuhan cu numai 56 de italieni repatriaţi, au apărut în China şi alte solicitări, însă, pe momenţ s-ar putea creea complicaţii de logistică, răspunde Guvernul italian.

Din cauza traficului aerian suspendat suferă şi lumea modei. În condiţiile în care sute de designeri şi stilişti chinezi participau an de an la faimoasele parade de modă pentru femei de la Milano, dar pentru a nu renunţa la spectacolele de senzaţie, organizatorii săptămânii modei anunţă că în program vor introduce programe transmise în direcţ în streaming, chiar din China.

sursa RRA

foto Agerpres