A fost anunţat primul nume pentru fotoliul de la Palatul Victoria

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că îl va propune pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, susţinut şi de Pro România.

“Am avut o discuţie cu Victor Ponta şi am decis să mergem împreună cu o singură nominalizare la Cotroceni, în persoana lui Remus Pricopie”, a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Ciolacu, Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru în Guvernul Ponta, este “un ministru foarte bun, absolvent Fulbright, un proeuropean şi un proamerican convins”, adăugând că, dacă va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis, Remus Pricopie “o să facă un guvern foarte bun”.

La rândul său, Victor Ponta a afirmat că Remus Pricopie este o persoană cu experienţă administrativă.

“Am discutat cu domnul Ciolacu, am spus că nu propunem nici de la Pro România, nici de la PSD. O persoană de centru-stânga, suficient de europeană, suficient de modernă, cu o experienţă administrativă, a fost un ministru foarte bun Remus şi este un rector foarte bun, împotriva căruia domnul Iohannis nu cred că are nimic. E un om care nu e nici din echipa lui Dragnea, nu e nici ciumă roşie”, a spus Ponta.

El a arătat că liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu şi-a formulat un punct de vedere în legătură cu această propunere, însă nu are nimic de obiectat împotriva lui Remus Pricopie.

“Am discutat cu domnul Tăriceanu, i-am spus de domnul Pricopie, în niciun caz nu e o reacţie împotriva lui Remus Pricopie şi va discuta, nu putea să ne dea o soluţie pe loc. Nu înseamnă că această soluţie va fi acceptată şi de domnul Iohannis”, a precizat Ponta.

Pe de altă parte, Ciolacu a mulţumit colegilor săi din PSD, UDMR, Forţa Naţională şi Pro România pentru că împreună au reuşit să îndepărteze Guvernul Orban.

“Cred că au câştigat românii. Democraţia, economia şi sănătatea românilor sunt mai sigure din acest moment, după ce a fost îndepărtat acest Guvern. Scorul de 261 de voturi este un scor impresionant până şi pentru noi, câţi oameni au putut să voteze astăzi îndepărtarea Guvernului”, a menţionat el. AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles