Aproximativ 200 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au refuzat vaccinarea antigripală!

O bună parte din numărul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au refuzat vaccinarea antigripală. Mai exact, din 1.200 de angajaţi ai spitalului, doar 900 au fost vaccinaţi în acest an.

Managerul Waldemar Murgu, susţine că este “inadmisibil pentru că personalul care lucrează aici ar trebui obligatoriu să fie vaccinat atât în interesul lor, cât şi în cel al pacienţilor care, pot contacta gripa de la ei”.

Murgu nu a dorit să comenteze motivele pentru care medicii şi asistentele au refuzat imunizarea, decizia le aparţine pentru că nu există un cadru legal care să-i constrângă. Până în prezent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa au fost confirmate cu probe de laborator cinci cazuri de gripă, din peste 360 de suspiciuni.

În plus, conducerea unităţii medicale va spori măsurile igienico-sanitare şi cele de dezinfecţie, atât personalul, cât şi familiile bolnavilor vor purta obligatoriu echipament de protecţie, stocurile necesare de măşti, mănuşi fiind asigurate de spital. În această perioadă fiecare persoană care intră în spital primeşte de la poartă câte o mască de protecţie.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles