Noi cazuri de rujeolă raportate în Banat!

Noi cazuri de rujeolă au fost raportate în vestul ţării. Astfel, în Timiş au fost semnalate noua îmbolnaviri, în Arad şi Caraş-Severin câte patru cazuri noi de rujeolă.

Medicii cărăşeni mai au vaccin antirujeolic în cabinete şi îndeamnă părinţii să-şi vaccineze copii. Rujeola sau pojarul este o boală infecţioasă, care poate duce la complicaţii, de aceea imunizarea este extrem de importantă, atrag atenţia şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.

Institutul Naţional de Sănătate Publică România a anunţat public situaţia actualizată a rujeolei in România. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 31.01.2020 este 19.259. Dintre aceştia, 64 au decedat din cauza rujolei şi a complicaţiilor date de această boală.

În perioada 27.01.2020 – 31.01.2020 au fost raportate încă 89 de cazuri nou confirmate de rujeolă în 9 judeţe şi în Municipiul Bucureşti.

Rujeola este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Conform datelor publicate de Institutul pentru Sănătate Publică România, din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Deşi există vaccin împotriva rujeolei această boală infecţioasă încă face victime. Unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), decedează, conform statisticilor. Virusul rujeolitic se transmite prin salivă (tuse, strănut).

Cele mai citite

Related Articles