În Clisura Dunării se pun bazele înfiinţării unei structuri care să promoveze dezvoltarea turismului în zonă. Este vorba despre Organizația de Management al Destinației, o entitate care va funcţiona în premieră în acest colţ de ţară.

Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma îşi doreşte valorificarea la maxim a oportunităţilor oferite de Dunăre.

„Trebuie să învățăm să ne unim, deși poate sunt bariere greu de depășit între noi. Trebuie să acceptăm că schimbarea vine din interiorul nostru, iar dictonul să moară capra vecinului, să se schimbe în eu vreau să am capra sau caprele mai productive decât ale vecinului”, le-a spus edilul de la malul Dunării celor prezenţi la şedinţa de constituire a organizaţiei.

„Deschiderea Punctului vamal ne-a impulsionat să încercăm să ne unim, să ne dăm mâna toţi cei din Clisura Dunării de Caraş-Severin. Au fost alături de noi şi colegi din Anina, Oraviţa, Bozovici interesaţi şi ei de promovarea locurilor frumoase. Acest OMD are tot ce trebuie pentru a ne putea organiza şi a găsi o strategie unitară de dezvoltare. Vom avea un nucleu minimal de aproximativ 15 entităţi private şi de stat, care va creiona această Organizație de Management al Destinației. Probabil în 2-3 săptămâni vom avea un statut şi vom începe procedurile legale”.

Adrian Torma a mai precizat că acest OMD nu va face concurență vecinilor sârbi sau județului Mehedinți, ci dimpotrivă. Se va echilibra situaţia din punct de vedere turistic, vizitatorii având obiective pe o rază de mai mulți kilometri.

„Turismul este obiectivul cu cele mai multe provocări, este necesar să acceptam că toate au fost trecătoare, doar Dunărea a rămas întodeauna cu noi. Prin înfiinţarea acestui OMD, considerăm că este şansa noastră să putem folosi Dunărea din punct de vedere turistic”.