Noul premier în Rusia desemnat de Putin este Mihail Mişustin, şeful fiscului

Guvernul Rusiei a demisionat miercuri în mod surprinzător, imediat după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat o reformă constituţională care dă Parlamentului puteri sporite.

La scurt timp după ce preşedintele Putin a rostit mesajul său către Adunarea Federală, premierul Dmitri Medvedev a anunţat demisia întregului guvern. Medvedev a motivat decizia prin modificările fundamentale ale Constituţiei propuse de Vladimir Putin în mesaj şi a subliniat că aceste modificări vor schimba şi raportul între puterile statului.

Amendamentele propuse prevăd creşterea atribuţiunilor parlamentului şi guvernului în raport cu cele foarte mari, în prezent, ale preşedintelui. Putin i-a mulţumit lui Medvedev şi miniştrilor pentru activitatea depusă, dar a subliniat că nu totul a fost realizat şi a promis că va discuta personal în curând cu fiecare dintre aceştia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin l-a desemnat ca nou premier pe şeful fiscului, Mihail Mişustin, la scurt timp după anunţul surpriză privind demisia lui Dmitri Medvedev.

Cele mai citite

Related Articles