Intrarea în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii va fi amânată

Potrivit premierul Ludovic Orban termenul va fi prorogat până când va exista posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de staţ prin rectificarea bugetară, după data de 1 iulie.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va promulga respectivul act normativ.

Poziţia preşedintelui este firească. A spus că intenţia domniei sale este acea de a promulga legea. Noi suntem puşi într-o situaţie în care şi dacă am vrea nu am putea majora alocaţiile. Cel mai probabil, soluţia pe care vom merge este de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până când vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de staţ iar aici ştiţi foarte bine că nu se poate face lucrul acesta decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie”, a susţinut Orban, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaţilor a votat, decizional, iniţiativa legislativă care prevede dublarea alocaţiei pentru copiii între 2 şi 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.