Reșițeanca Alina Vuc, marea speranță a luptelor românești la Jocurile Olimpice de la Tokyo

380

Alina Vuc a avut parte de un an 2019 bun și este una dintre abonatele la podiumurile marilor competiții, Europene și Mondiale, însă își dorește medalii și la Jocurile Olimpice.

În 2019 a suferit o intervenție chirurgicală la ligamentul încrucișat anterior al genunchiului drept și astfel a ratat participarea la Campionatele Europene de la București. Alina Vuc a strălucit, însă, la  Campionatele Mondiale de la Nur-Sultan. Acolo a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Maria Stadnik. Azera are un palmares impresionant, fiind de 7 ori campioană a Europei.

”Anul 2019 a fost unul bun pentru mine. Chiar dacă am avut și probleme, a trebuit să mă operez la genunchiul drept, cel mai important e că am adus o nouă medalie la Campionatele Mondiale și am obținut deja calificarea la Jocurile Olimpice,” a afirmat Alina Vuc.

De luni, 6 ianuarie Alina se află în cantonament cu lotul național la Izvorani, sub coordonarea lui Nikolay Stoyanov. În data de 17 ianuarie va lua parte la primul turneu la Roma, care contează pentru un loc în clasamentul mondial la categoria 50 de kg. 

5 medalii are în palmares Alina Vuc la competițiile importante: două de argint la Campionatele Mondiale și trei la Campionatele Europene, din care două de argint și una de bronz.

sursa foto: Federația Română de Lupte