Peste 3.500 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică la evenimentele care vor fi organizate de Bobotează

Peste 3.500 de poliţişti şi jandarmi vor asigura ordinea publică la cele 276 manifestări religioase care vor fi organizate în toată ţara, de Bobotează.

“Aproximativ 3.500 de poliţişti şi jandarmi vor fi angrenaţi în misiunile de asigurare a ordinii publice la evenimentele menţionate, la care este preconizată participarea a aproximativ 250.000 de oameni. De asemenea, peste 200 de lucrători ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi mobilizaţi în zona evenimentelor cu public numeros pentru a preveni posibile incidente şi a asigura intervenţia în cazurile de urgenţă”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis duminică AGERPRES.

Având în vedere informările şi avertizările meteorologice emise pentru perioada 4-6 ianuarie, structurile MAI monitorizează situaţia din zonele aflate sub efectul fenomenelor meteorologice şi intervin preventiv pentru evitarea producerii unor situaţii de risc pentru cetăţeni.

“Peste 5.000 de pompieri sunt pregătiţi să intervină în aceste zone, dacă situaţia o impune, cu peste 3.300 de mijloace tehnice”, precizează MAI.

Potrivit sursei citate, datorită misiunilor planificate la nivelul MAI şi coordonate din Centrul Naţional de Conducere Integrată, până în acest moment nu au fost înregistrate situaţii de urgenţă care să pună în pericol persoane sau bunuri şi nici drumuri închise din cauza condiţiilor meteorologice.

Avertizările meteorologice se menţin şi pentru ziua de 6 ianuarie şi vizează mare parte din teritoriul României, cu intensificări în zona Carpaţilor Meridionali, de Curbură şi Occidentali.

“Recomandăm populaţiei să nu se expună riscurilor, să evite deplasările, în măsura posibilităţii, atunci când fenomenele meteorologice se manifestă. Şoferii să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi drum şi să aibă autoturismele pregătite corespunzător pentru sezonul rece. Ţinând cont de faptul că multe persoane au preferat să petreacă şi acest sfârşit de săptămână în staţiunile montane, le recomandăm turiştilor care se întorc în localităţile de domiciliu să se informeze asupra rutelor de deplasare, să aleagă traseele cel mai puţin aglomerate, să respecte indicaţiile poliţiştilor de pe traseu şi să nu încerce depăşirea coloanei de autoturisme pentru evitarea producerii accidentelor rutiere”, se arată în comunicat.

De asemenea, MAI recomandă evitarea drumeţiilor în zonele de munte, unde zăpada este viscolită, existând riscul producerii unor accidente.

Pe data de 7 ianuarie, peste două milioane de români celebrează ziua numelui cu ocazia sărbătorii Sfântul Ioan Botezătorul.

Sursa – agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles