În zonele montane din Caraș-Severin circulația se desfășoară cu dificultate, având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil până luni.

În zonele înalte este ceață, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației.

Atenție, viscol și vizibilitate redusă pe drumurile montane!​În zonele montane din Caraș-Severin circulația se…

Publicată de Drumuri Județene Caraș – Severin pe Duminică, 5 ianuarie 2020

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin recomandă conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă. Amintim participanților la trafic faptul că, potrivit OUG Nr. 195/2002, cu modificările și completările ulterioare, au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația ”Lanțuri antiderapante” , (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate. În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană. Pe celelalte drumuri nu au fost semnalate probleme, dar se circulă în condiții de iarnă.

Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment următoarele numere de telefon:
Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă . 0255 213212,
Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebes) si 0252 361451 (Orsova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea „harta rutiera”, aplicând recomandările site-ului.