Jocurile Olimpice 2014: Flacăra Olimpică a ajuns pe Muntele Elbrus

Flacara Olimpica SociFlacăra olimpică a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (7-23 februarie) a fost aprinsă sâmbătă pe Muntele Elbrus (5.642 m), cel mai înalt vârf din Europa, în Caucazul rusesc, unde a fost transportată de 2 alpinişti ruşi experimentaţi, Abdul Khalim Olmezov, preşedintele Federaţiei de alpinism din mica republică caucaziană Kabardino-Balkiria, şi Karina Mezova, aflată la a 131-a ascensiune pe acest munte.

Cei doi au ajuns în vârf cu flacăra păstrată într-o lanternă, pentru a o proteja de puternicele rafale de vânt, potrivit imaginilor difuzate de canalul public de televiziune Russia 24. Sub un soare strălucitor şi pe o temperatură glacială, ei au aprins vasul olimpic din vârf, unde au fost însoţiţi de salvamontişti ai Ministerului rus al Situaţiilor de Urgenţă, în timp ce un helicopter de salvare survola zona.

Aceasta este una dintre etapele cele mai neobişnuite ale flăcării olimpice pe traseul ei prin Rusia, după ce a făcut popas la Polul Nord, în apele lacului Baikal şi chiar în spaţiu, în cursul unei ştafete care se va încheia pe 7 februarie, în timpul ceremoniei de deschidere a JO de la Soci.Sursa:Agerpres

Cele mai citite

Related Articles