Peste 450 de cărăşeni au ajuns de Crăciun la Spitalul Judeţean din Reşiţa!

Foarte multe persoane din Caraş-Severin şi-au petrecut Crăciunul în secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Medicii şi asistentele nu au avut nicio clipă de pauză, fiind solicitaţi să intervină la tot felul de cazuri.

Având în vedere că, în intervalul 24 – 27 decembrie 2019, în cabinetele de medicină de familie și în ambulatorii nu s-a lucrat, la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița au ajuns mai mulți pacienți decât în mod obișnuit, înregistrându-se un număr de 452 de prezentări.

Cele mai multe cazuri au fost cu infecții respiratorii specifice sezonului, fiind vorba în special de copii și vârstnici, infecții în sfera ORL, însă s-au înregistrat și cazuri de urgențe cardio-vasculare, politraumatisme, policontuzii, două accidente rutiere medii, persoane cu agitație psihomotorie prin intoxicație etanolică acută, dar și pacienți cu patologie digestivă determinată de excesele alimentare.

De asemenea, în noaptea de 23 spre 24 decembrie, la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Reșița, s-au născut doi copii, o fetiță și un băiețel de 2,760 kg, respectiv 3,670 kg.  Alții doi copii, tot o fată și un băiat, au venit pe lume chiar în ziua de Ajun, la 13.40 și 21.45, iar în după-amiaza zilei de 26 decembrie s-a mai născut un băiețel, cu o greutate de 3,740 kg.

Pentru că sărbătorile nu s-au încheiat, medicii vin cu o serie de recomandări pentru populație: evitarea exceselor alimentare, consumul moderat de alcool, alimentație bogată în fructe și legume, consum de lichide calde și evitarea automedicației.

De același autor

Related Articles