Deputaţii au renunţat să mai discute proiectul de lege privind reducerea TVA

Deputaţii au renunţat să mai discute proiectul de lege privind reducerea TVA şi l-au retrimis la comisie. De asemenea, nu a mai fost discutat proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale.

Intenţia discutării proiectului i-a făcut pe grefieri să iasă în stradă în toată ţara. La Iaşi, peste 100 de grefieri au ieşit în faţa Palatului de Justiţie, iar liderul sindical Lăcrămioara Rusu Cipiniuc a declarat că, prin acest demers, veniturile lor s-ar reduce la jumătate.

Lăcrămioara Rusu Cipiniuc: Pensia de serviciu venea ca o recompensă pentru munca desfăşurată şi pentru faptul că nu putem să desfăşurăm alte activităţi. Şi ne revoltăm faţă de faptul că puterea executivă şi puterea legislativă s-a gândit să oprească, spun ei, acest privilegiu. Noi îl considerăm chiar un atac la puterea judecătorească, pentru că noi, magistraţii şi grefierii, reprezentăm a treia putere în stat, puterea judecătorească.

Şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi-a exprimat nemulţumirea faţă de intenţia de eliminare a pensiilor speciale şi a subliniat că indemnizaţia judecătorilor şi procurorilor este un drept salarial ca al oricărui angajat, iar pensiile de serviciu sunt calculate în funcţie de contribuţia personală. La rândul său, procurorul general interimar, Bogdan Licu, şi-a exprimat speranţa că pensiile speciale ale magistraţilor vor fi menţinute.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 decembrie

De același autor

Related Articles