Ciocniri la Barcelona. Protestatarii au dat foc la containere şi au smuls semne de circulaţie

La Barcelona au avut loc ciocniri între poliţie şi radicalii catalani pro-independenţă, cu ocazia meciului de fotbal, de miercuri seară, dintre echipa locală FC Barcelona şi rivalii de la Real Madrid.

O mie de persoane au protestat în apropierea Stadionului Camp Nou din Barcelona, unde a avut loc meciul de fotbal între echipa locală şi Real Madrid, cunoscut ca El Clasico.

Convocaţi de o platformă pro-independenţă, protestatarii au dat foc mai multor containere şi au smuls semne de circulaţie. Poliţia regională a intervenit şi au avut loc ciocniri cu manifestanţii.

Partida de fotbal s-a desfăşurat sub măsuri speciale de securitate şi a fost întreruptă timp de un minut, după ce din public s-au aruncat mingi pe teren. Acest meci trebuia disputat pe 26 octombrie, dar a fost amânat din cauza tensiunilor din Catalonia, în urma unei sentinţe a Curţii Supreme.

Aceasta i-a condamnat la închisoare pe foştii lideri catalani pentru organizarea referendumului de independenţă din anul 2017 şi declararea independenţei regiunii faţă de Spania.

O parte din spectatori au afişat, în timpul meciului, pancarte cu mesajul “Spain, sit and talk!”-  “Spania, hai să vorbim!” cu referire la un dialog pentru rezolvarea conflictului politic catalan.

Cele mai citite

Related Articles