Se înmulţesc cazurile de rujeolă în Caraş-Severin: 88 cazuri confirmate!

Numărul cazurilor de rujeolă continuă să crească în Caraş-Severin. De la începutul sezonului rece, boala a fost confirmată cu ajutorul analizelor de laborator la 88 de persoane. În prezent, pentru alte 7 cazuri se aşteaptă rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Până la această oră nu a fost înregistrat niciun deces.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin îndeamnă părinţii să-şi vaccineze copiii pentru că imunizarea este cea mai sigură metodă de prevenţie.

Vă reamintim că primele cazuri de rujeolă, din acest an au apărut mai întâi în mediul rural în satele din vecinatatea judeţului Mehedinţi. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin susţin că virusul rujeolic de acolo ar veni. Cazuri cu rujeolă au fost identificate în Valea Bolvaşniţei, Bogâltin, Cornereva, Topleţ, Globurău, Mehadia, Reşiţa şi Zlatna. Autorităţile medicale sunt în alertă pentru a preveni instalarea focarelor de rujeolă şi îndeamnă populaţia să se imunizeze pentru că în stocul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin este suficient vaccin.

România se află pe locul zece în clasamentul ţărilor cu cea mai mare rată de incidenţă a rujeolei, potrivit datelor publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Aceasta, în condiţiile în care rata de imunizare cu prima doză de vaccin împotriva rujeolei a scăzut de la 95% în 2010, la 90% în 2018.

Cele mai citite

Related Articles