[UPDATE] [AUDIO] Tabără de creaţie, credinţă şi artă la Sarmisegetuza

tabara-sarmisegetusa

Miercuri, 5 februarie

Cea de-a patra ediţie a taberei “Credinţă şi artă pentru toţi”, organizată de Episcopia Caransebeşului şi oferită gratuit copiilor merituoşi, proveniţi din familii cu posibilităţi materiale reduse, se desfăşoară zilele acestea la Sarmisegetuza.

Un grup de 20 de copii din 5 localităţi din Caraş-Severin, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, îşi petrec, într-un mod educativ, săptămâna de vacanţă în judeţul Hunedoara, în cadrul taberei ortodoxe de creaţie şi artă. Care este atmosfera din tabără a aflat reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica, de la unii dintre participanţi:

 

 

Aflat în cel de-al V-lea an de desfăşurare, proiectul Episcopiei Caransebeşului “are scop socio-educativ şi împleteşte stilul creativ al tânărului cu credinţa acestuia”, a spus părintele Mihai Ciucur, inspector social şi pentru activităţi cu tineretul în cadrul Episcopiei Caransebeşului, coordonatorul taberei:

Tabăra se va încheia vineri, 7 februarie, cu  o expoziţie de artă plastică, ce va avea loc de la ora 16.00 şi în cadrul căreia vor fi prezentate toate creaţiile copiilor realizate sub directa coordonare a sculptorului cărăşan George Molin. Evenimentul se va bucura de prezenţa P.S. Lucian – Episcopul Caransebeşului. (Hardy Cvoica)

***

Luni, 3 februarie

tabara creatie episcopie

Un grup de 20 de copii din Caraş-Severin, cu vârsta cuprinsă între 11 şi 15 ani, va pleca luni spre Sarmizegetusa, în judeţul Hunedoara, pentru a participa la Tabăra ortodoxă de creaţie “Credinţă şi artă pentru toţi”, ediţia a patra. Laura Piperiu a realizat un scurt interviu cu pr. Mihai Ciucur, inspector social şi pentru activităţi cu tineretul la Episcopia Caransebeşului, coordonatorul taberei.

(Laura Piperiu)

Cele mai citite

Related Articles