Camera Deputaţilor a votat abrogarea recursului compensatoriu

30

Abrogarea recursului compensatoriu a fost votată astăzi de Camera Deputatilor, care este for decizional în acest caz. S-au înregistrat 272 de voturi ‘pentru’ şi 5 abţineri.

Deşi dezbaterile din plen nu au fost lipsite de dispute verbale între parlamentarii PSD şi PNL privind parcursul legii, în final deputaţii au votat pentru abrogarea recursului compensatoriu, fiind de părere că siguranţa cetăţenilor primează în faţa eventualelor sancţiuni de la CEDO pentru ţara noastră.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman, a declarat că Legea recursului compensatoriu a fost unul dintre cele mai nocive acte normative din ultimii 30 de ani, care a adus la eliberarea a peste 20.000 de condamnaţi.

La rândul său, liderul deputaţilor USR, Stelian Ion, a afirmat că recursul compensatoriu a apărut din dorinţa de a rezolva problema legată de condiţiile din penitenciare cerută de CEDO, însă s-a transformat în legislativ într-o “graţiere mascată”, subliniind că, pe viitor, trebuie gândită o reintegrare socială a celor ce încalcă legea.

Şi social-democraţii au susţinut abrogarea recursului compensatoriu, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simoniş arătând că toţi parlamentarii sunt conştienţi de consecinţele acestei legi.