Reuniune NATO pentru a reconfirma statutul celei mai de succes alianţe militare din istoria umanităţii

Cei 29 de şefi de state şi guverne din ţările NATO se vor aşeza astăzi în jurul aceleiaşi mese, în esenţă, pentru a reconfirma statutul celei mai de succes alianţe militare din istoria umanităţii.

Pentru România, reconfirmarea unităţii şi coeziunii NATO e dublată de necesitatea reconfirmării importanţei strategice a Mării Negre, asupra căreia urmează să insiste delegaţia condusă de preşedintele Klaus Iohannis.

Alina Stănuţă e trimisul RRA special la summitul Alianţei: “Reuniunea de la Watford, de lângă Londra, aduce la aceeaşi masă liderii ţărilor din NATO, pentru a aniversa 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei.

Cu această ocazie, şeful statului, Klaus Iohannis, va evidenţia importanţa fundamentală a unităţii şi solidarităţii aliate şi va expune evaluările naţionale cu privire la evoluţiile de securitate la nivel global şi regional.

Pentru România, mai ales în contextul actual, este esenţială reconfirmarea unităţii şi coeziunii Alianţei şi o relaţie transatlantică puternică, urmând ca, în cadrul discuţiilor, şeful statului, Klaus Iohannis, să reafirme importanţa Mării Negre pentru securitatea din regiune. Din delegaţia României, aici, la Londra, mai fac parte, printre alţii, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu.

Este de aşteptat ca în cadrul reuniunii NATO să fie adoptată o declaraţie publică succintă, cu caracter strategic, care va evidenţia principalele progrese şi preocupări la nivel înalt.

Aseară, aici, la Londra, preşedintele Klaus Iohannis a participat la recepţia oferită de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Palatul Buckingham, dar şi la recepţia oferită de premierul Boris Johnson la reşedinţa sa din Downing Street 10.

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis va participa la un dejun de lucru alături de preşedintele american, Donald Trump, şi liderii din Polonia , Estonia, Letonia, Lituania, Grecia, Bulgaria şi Marea Britanie, prezenţi la Londra, de asemenea, pentru Reuniunea NATO.”

Sursa: RRA

De același autor

Related Articles