[FOTO-AUDIO] ”Cine știe olimpism câștigă”, cei mai buni elevi ai județului și-au testat cunoștințele în domeniu

454

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița a găzduit în această săptămână evenimentul intitulat ”Cine știe olimpism câștigă”.

Au participat 75 de elevi de la 15 instituții de învățământ din județ, din: Reșița, Bocșa, Oravița, Văliug, Turnu Ruieni, Berzovia, Ezeriș. Echipele au fost formate din 4 elevi, două fete și doi băieți.

”Ne-am dorit ca prin acest concurs elevii să respecte valorile olimpismului: fair play, cinste și onestitate”, a spus Liliana Dacica, președintele Asociației Sportul pentru Toți Caraș-Severin și directorul la Direcția Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din Primăria Reșița:

Acest concurs a fost o repetiție pentru faza națională a competiției pe teme olimpice organizat de Academia Olimpică Română, ne asigură și Ion Moatăr, reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin:

A fost o testare a cunoștințelor despre olimpism si valorile sale în care au excelat elevii de la Școala Gimnazială nr. 7 Reșița, urmați de cei de la Școala Gimnazială Turnu Ruieni, Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița, Școala Gimnaziala nr. 2 Reșița.

Câstigătorii au fost răsplătiți cu medalii, diplome, tricouri cu însemnele olimpice.

Despre desfăşurarea acestei competiţii a vorbit conf. univ. dr. Ionică Cărăbaş, decanul Facultății de Științe Sociale din cadrul Universității reșițene:

Pentru elevi a fost o experiență inedită, menită să le îmbogățească cultura generală:

Concursul ”Cine știe olimpis câștigă” a fost organizat de Academia Olimpică Română, filiala Caraș-Severin, în colaborare cu Asociația Sportul pentru Toți Caraș-Severin, având ca parteneri Universitatea Eftimie Murgu din Reșița și Inspectoratul Școlar județean Caraș-Severin. Eveneimentul a fost susținut financiar de Consiliul județean Caraș-Severin.

sursa foto: Cristina Corocan