Procurorii cer pedepse grele cu închisoarea în dosarul Colectiv

Procurorii cer pedepse grele cu închisoarea în dosarul Colectiv. Patronii clubului şi patroana firmei de artificii riscă 13 – 14 ani de detenţie.

Acuzaţiile ce li se aduc sunt ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi, într-un caz, distrugere de probe.

Judecătorul de la Tribunalul Bucureşti va finaliza luni dezbaterile în acest dosar, care îi vor viza pe pompierii trimişi în judecată, şi va stabili data la care va fi luată o decizie. Tribunalul Bucureşti este prima instanţă sesizată în acest caz.

Reprezentantul Parchetului General a cerut în instanţă condamnarea la câte 12 ani şi 10 luni de închisoare a celor trei patroni ai clubului Colectiv.

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu sunt judecaţi pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale pentru securitatea în muncă.

Procurorul a afirmat că patronii de la Colectiv au dat dovadă de o indolenţă vecină cu intenţia.La citirea rechizitoriului, acuzarea a citat din declaraţia persoanei care le-a vândut buretele aplicat pe tavan şi care spune că Anastasescu, Gancea şi Mincu au ales varianta cea mai ieftină, de 9,9 lei metrul pătrat fără TVA, buretele nefiind ignifugat.

În cazul proprietarei firmei de artificii, Daniela Niţă, procurorii au cerut 14 ani şi 6 luni de detenţie, fiind acuzată şi de distrugere de probe, iar pentru cei doi pirotehnişti implicaţi, câte 12 ani şi 10 luni de detenţie. Procurorul arată că pirotehniştii “aveau posibilitatea să refuze montarea jerbelor de artificii în Colectiv”.

La începutul săptămânii, procurorul DNA a solicitat 14 ani de închisoare pentru fostul edil Cristian Popescu Piedone, iar familiile victimelor au cerut de la el şi de la primărie despăgubiri de sute de milioane de euro.

Sursa: RRA

Cele mai citite

Related Articles