Finalul de an va prinde Reşiţa cu mai multe şantiere deschise şi nefinalizate.

Lucrările crează disconfort, dar începerea lor era obligatorie, spune primarul Ioan Popa. Unele proiecte au fost repuse pe listă din cauza fostului Guvern, chiar dacă, iniţial, administraţia locală a renunţat la ele. Este vorba, în special, de lucrările din Micro 3, în zona Inelar şi de cele de pe strada Mihail Kogălniceanu.

„Un an de zile ne-au diminuat cotele pe venit. Am fost obligat să dau oameni afară din Primărie, în jur de 70 de angajaţi şi am redus salariile. Am renunţat la unele proiecte de investiţii pentru că nu erau bani. Nu mi-am imaginat că cineva, la un moment dat, va veni şi ne va da toată suma o dată. Acum sunt nevoit să consum toţi cei 9,6 milioane de lei, reprezentând rectificarea bugetară pozitivă pe funcţionalitate. Practic, am reactivat investiţiile pe care le aveam planificate la începutul anului”.

Lucrările de modernizare a străzii Mihail Kogălniceanu au demarat la începutul lunii noiembrie. Acestea includ refacerea integrală a sistemului de colectare a apei pluviale, pavarea trotuarelor și asfaltarea străzii pe toată lungimea ei. Lucrările o să dureze 3 luni și au o valoare de 600.000 lei. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor din zona Inelar este 15 februarie 2020, acesta putând suferi modificări în funcție de condițiile meteo.

Meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată pentru următoarele zile, iar de săptămâna viitoare este posibil chiar să ningă. Prin urmare, atât pe Kogălniceanu, cât şi pe Inelar se vor înregistra întârzieri.