La Bekescsaba a avut loc ieri un forum economic, prilejuit de aniversarea împlinirii a 20 de ani de la inființarea Secțiunii Ungaro-Române a Camerei de Comerț și Industrie a Ungariei. Manifestarea a fost organizată in colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Bekes. La această manifestare au fost prezenţi Marius Lazurca, ambasadorul României în Ungaria, Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula, dar şi Semjén Zsolt, vice-prim ministru al Ungariei.

 Manifestarea a început cu alocuţiunea preşedintelui Secţiunii Ungaro-Române din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Ungare şi preşedinte al CCI Bekes, Tivadar Orosz. Acesta este de origine etnic român, din Micherechi (Mehkerek). În alocuţiunea sa din deschiderea evenimentului acesta a punctat faptul că dinamica celor două economii, ale României şi Ungariei este în creştere.

În cadrul manifestării  au transmis mesaje Semjén Zsolt, vice-prim ministru al Ungariei; Parragh László, președintele Camerei de Comerț și Industrie Ungară; Dunai Peter, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie din Ungaria; Marius Gabriel Lazurca, ambasadorul României la Budapesta; Zákonyi Botond, ambasadorul Ungariei la București; reprezentantul Oficiului Prefectural Bekes.

Duminică, 24 noiembrie, la Catedrala Episcopală din Gyula, Ungaria, a avut loc un concert de colinde susţinut de către Corul Parohiei „Nașterea Maicii Domnului”, din Arad-Gai, condus de prof. Melinda Drug. La această manifestare a participat şi Florin Vasiloni, consulul general al României la Gyula. Corul a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită în locașul de cult de către Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), împreună cu un sobor de preoţi din Ungaria şi România.