România se pregătește de startul la Campionatul Mondial din Japonia. Cristina Neagu, aptă de joc

Au mai rămas 5 zile până la debutul la Campionatul Mondial din Japonia! Hai România!, scrie luni pe pagina sa de Facebook, Cristina Neagu.

Naţionala feminină de handbal a României a învins formaţia japoneză Omron cu scorul de 25-23, într-un meci de pregătire desfăşurat duminică în Japonia, iar selecţionerul Tomas Ryde a apreciat ca pozitivă evoluţia tricolorelor în perspectiva debutului la Campionatul Mondial, care va începe sâmbătă în Ţara Soarelui Răsare.


”Unul dintre obiective a fost ca toate fetele să fie pe teren. Cristina Neagu nu a putut din cauza genunchiului un pic umflat. Evoluţia celorlalte jucătoare a fost pozitivă. Am fost atenţi la evoluţia fetelor noi, Dache, Polocoşer, Vizitiu. În multe aspecte s-au descurcat foarte bine, sunt mulţumit. Am încercat să o punem pe Dache în situaţii unu la unu. E foarte puternică în acele momente, a devenit foarte încrezătoare în jocul ei la echipa naţională. În apărare am folosit mai multe moduri tactice, insistând pe partea de pressing, iar în unele momente ale jocului ne-a ieşit foarte bine. A fost o zi bună, încă suntem obosiţi, dar avem o echipă optimistă şi încercăm să devenim mai buni”, a declarat antrenorul suedez pentru canalul de YouTube al FRH.


România va mai juca un meci de verificare, marţi, cu Olanda, înaintea debutului oficial la Campionatul Mondial.

”Va fi un alt tip de meci. Sunt mai rapide, mai puternice, jocul combinativ face parte din ADN-ul lor. Apărarea noastră va trebui să fie mai precisă. Am făcut nişte greşeli pe contre (cu Omron), dar marţi nu vom putea face aceleaşi greşeli. Cristina (Neagu) va fi pe teren. Noi încercăm să fim echipa care impune ritmul. (Cu Omron) s-a alergat mult, a fost o viteză mare. Am încetinit jocul uneori, alteori am accelerat. Partida cu Olanda va fi una mai tactică”, a precizat Ryde.

România face parte din Grupa C a Campionatului Mondial şi va întâlni în ordine Spania (30 noiembrie, ora 11:00 – ora României), Senegalul (1 decembrie, ora 11:00), Kazahstanul (3 decembrie, ora 12:00), Muntenegrul (4 decembrie, ora 08:00) şi Ungaria (6 decembrie, ora 12:00).

sursa foto: Cristina Neagu/FRH