MAE: Alegerile pentru preşedintele României s-au încheiat în Australia, China, India, Japonia

Alegerile pentru preşedintele României s-au încheiat în Australia, China, Filipine, India, Japonia, Kazahstan, Malaezia, Noua Zeelandă, Republica Indonezia, Republica Coreea, Republica Populară Democrată Coreeană, Regatul Thailandei, Republica Singapore, Sri Lanka şi Vietnam, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

Cea de a treia zi a votului în străinătate pentru turul doi al alegerilor prezidenţiale continuă în 816 secţii de votare din Asia, Europa, Africa şi America, arată sursa citată.

La ora 17,00 (ora României), 734.749 de cetăţeni români îşi exercitaseră dreptul constituţional la secţiile de votare, depăşind cu 84.590 numărul total al alegătorilor din primul tur, evidenţiază MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale să acceseze harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE pentru identificarea unor secţii de votare alternative, în cazul în care cea mai apropiată secţie de votare înregistrează un flux ridicat de alegători.