Un nou contract de finanțare pentru municipiul Reșița a fost semnat astăzi, la sediul ADR Vest. Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” din Reșița va fi reabilitat energetic cu bani europeni.

Sunt prevăzute intervenții ample pentru eficientizarea energetică a unității de învățământ de pe strada Mihai Viteazu nr. 34, corpurile C1 și C2. Vor fi izolați termic pereții exteriori, podul, planșeul peste subsol și soclul, se va monta tâmplărie din PVC cu geam termopan, va fi instalat un lift și vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu unele de tip LED.

Valoarea totală a investiției este de 5.661.058,78 lei, din care 4.705.053,96 lei finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020 – apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Perioada de implementare a proiectului este de 26 de luni. 

Proiectul de finanţare a fost semnat de primarul Ioan Popa cu Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Ioan Popa spune că s-a ajuns astfel la contracte cu finanţare europeană de peste 40 de milioane de euro.