[UPDATE] Ministerul Sănătăţii a demarat o anchetă privind cazul de la Timişoara. Patronul firmei de deratizare a fost reţinut

Procurorii l-au reţinut în această dimineaţă pe patronul firmei care a efectuat deratizările în cele două blocuri de locuinţe din Timişoara.

Cercetările continuă la blocul de pe strada Mioriţei din Timişoara, unde doi copii şi mama unuia dintre ei şi-au pierdut viaţa, posibil din cauza unei intoxicaţii cu substanţe de dezinsecţie sau deratizare.

Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat o anchetă în acest caz. Reprezentanţii DSP Timiş au prelevat probe de apă din locuinţele persoanelor afectate “în vederea determinărilor microbiologice şi fizico – chimice”.

Totodată ISU Timiş a extins verificările specifice şi într-un bloc vecin unde aceeaşi firmă a făcut deratizare. Au fost evacuate 31 de persoane, iar imobilul a fost sigilat.

“La ora 22.30, în urma identificării unui singur apartamenţ etajul IV, din strada Vaida Voievod nr. 1, care a efectuat aceeaşi operaţiune de dezinsecţie şi deratizare cu aceeaşi firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă. Sunt evacuate 31 de persoane”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

În prezent sunt internaţi şapte cetăţeni: patru adulţi şi trei copii, starea acestora fiind însă bună.

***

Stare de urgenţă la Timişoara! Locatarii unui bloc de pe strada Mioriţa au fost evacuaţi după ce în ultimele  zile, 3 persoane au murit, se pare intoxicate.

Este vorba de un bebeluş de numai 3 zile, un copil de 3 ani şi mama acestuia, de 29 de ani. Astăzi a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și s-a stabilit evacuarea întregului bloc cu 200 de apartamente. De asemenea, 14 persoane au fost transportate la UPU  pentru a li se recolta analize medicale, ca și măsură preventivă. La fața locului echipajul CBRN din cadrul ISU Timiș efectuează măsurători în toate apartamentele.

În urma ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență s-au dispus următoarele măsuri:

-evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje – 200 de apartamente;

-evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele două spitale din Timișoara;

-cazarea persoanelor în spaţiile identificate la nivelul municipiului Timișoara;

-asigurarea apei potabile de către Consiliul Județean Timiș;

-centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timișoara din partea STS și UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate;

-executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiș și ISU Bihor;

-executarea primei cercetări chimice la alte două locații identificate de IPJ Timiș;

– activarea grupei operative a ISU Timiș și deplasarea punctului de comanda mobil. Foto: www.sursadevest.ro

Cele mai citite

Related Articles