În prima Duminică din Postul Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a resfinţit Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din satul Băuţarul Superior. Această localitate se află pe Valea Bistrei, în Protopopiatul Caransebeş. Părintele Episcop a mers în mijlocul acestei comunităţi deoarece credincioşii de aici împreună cu preotul paroh au lucrat în ultima perioadă la sfântul locaş. De dimineaţă ierarhul a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii după care a oficiat şi Sfânta Liturghie. Credincioşii s-au pregătit de sărbătoare şi au venit în număr mare la sfânta biserică, tinerii şi copiii fiind îmbrăcaţi în costume populare.
La finalul Sfintei Liturghii părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al Episcopiei Caransebeăului a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod la prima Duminică din Postul Naşterii Domnului.
Pentru rodnica activitate din parohia sa părintele Vidu Vasiloni a fost hirotesit iconom de către Preasfinţitul Lucian, iar binefăcătorii şi ctitorii au primit din partea ierarhului Diploma de excelenţă „Episcop Veniamin Nistor”.
Biserica „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Băuţarul Superior a fost ridicată în anul 1939. Ea a fost târnosită de către Preasfinţitul Părinte Lucian în data de 9 august 2009.