[AUDIO] “Împreună putem merge mai departe”

În şedinţa reprezentanţilor Consiliilor Naţionale ale minorităţilor naţionale din Serbia cu ministrul guvernării şi autoguvernărilor locale, Branko Ruzic şi secretarul de stat Ivan Bosnjak, a fost prezentată activitatea bogată a CNMNR-ului, rezultatele, dar şi problemele care necesită rezolvare. Dintre acestea de menţionat sunt problemele din domeniul învăţământului, precum întârzierea manualelor, transferul obligaţiilor financiare către consilii. Anul 2020 va fi marcat de schimbarea sistemului de funcţionare /comunicare cu instituţiile aferente domeniului de învăţământ, punându-se un accent deosebit pe acest domeniu.
La întrunire a fost acceptată propunerea ca una din axe să fie direcţionată spre programele de ridicare a capacităţilor profesionale a cadrelor didactice care predau în limbi minoritare, cu scopul de a spori calitatea şi gradul de atractivitate a învăţământului minoritar.
“În continuare va fi intensificată comunicarea şi colaborarea Consiliilor Naţionale în domeniul uzului oficial al limbii şi ortografiei, precum şi în cadrul consiliilor pentru relaţii interetnice din cadrul autoguvernãrilor locale”, spune Daniel Magdu, preşedintele Consiliului Naţional al Minorităţii Românilor din Serbia. Daniel Magdu pentru Radio Reşiţa:


1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles