Agricultorii din Voivodina pot să conteze pe sprijinul Fondului de Dezvoltare al Voivodinei pentru asigurarea propriei participări la proiectele IPARD, sprijin de preaderare pentru agricultură, iar pentru acest lucru au la dispoziţie credite cu dobândă favorabilă.
Lipsa resurselor proprii nu trebuie să fie un obstacol al concursului pentru sprijin agricultorilor din fondurile IPARD cărora li se oferă credite favorabile de la Fondul de Dezvoltare al Voivodinei.

„Linia de credit este aprobată timp de şapte ani, iar perioada de graţie este chiar de doi ani. Toate dobânzile Fondului de Dezvoltare al Voivodinei pentru toate liniile de concurenţă variază de la unu la trei la sută anual şi sunt fixe, ceea ce înseamnă că nu există alte costuri suplimentare”, spune şefa de analiză a pieţei la Fondul de Dezvoltare al Voivodinei, Jelena Trenkic.

În acest an, Fondul are la dispoziţie două miliarde şi jumătate de dinari pentru toate liniile de credit.

„Suntem aici pentru a-i ajuta să-şi finanţeze investiţia dorită, să îndeplinească tot ceea ce necesită IPARD şi apoi să obţină pur şi simplu acea rentabilitate, subvenţia pe care au solicitat-o la început”, a adăugat Trenkic.

Pe lângă sprijinirea proiectelor IPARD, acest fond mai are încă unsprezece linii de credit. Toate acestea sunt disponibile atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice.

Sursa: RTV RS