[AUDIO] Simpozion Ştiinţific EMING la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa

În sala multimedia “Constantin Gruescu” a Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa astăzi a avut loc deschiderea Simpozionului Ştiinţific Studenţesc EMING organizat de Facultatea de Inginerie şi Management împreună cu Centrul de Cercetare Ştiinţifică în Inginerie al Studenţilor din UEM. Manifestarea a ajuns la ediţia a 7-a.
Până sâmbătă, 16 noiembrie, participă cu lucrări ştiinţifice atât studenţi de la ciclul de licenţă, cât şi studenţi masteranzi ai universităţii reşiţene, alături de studenţi din Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea din Oradea. La organizarea acestei manifestări ştiinţifice, UEMR s-a bucurat de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi al Asociaţiei Generale a Inginerilor din România, filiala Caraş-Severin (AGIR). Prorectorul UEMR, Cristian Chioncel a precizat pentru Radio Reşiţa:


Lucrările susţinute în cadrul simpozionului sunt repartizate pe două secţiuni: Inginerie Electrică şi Informatică şi Inginerie Mecanică şi Economică. Conf. univ. Gelu Ovidiu Tirian de la Universitatea Politehnica din Timişoara este unul dintre participanţi:


În cadrul simpozionului va avea loc şi o întâlnire a studenţilor cu matematicianul, informaticianul, scriitorul, ufologul Dan D. Farcaş, originar din Reşiţa, astăzi de la ora 16, în sala multimedia a universităţii reşiţene. Dan D. Farcaş, renumitul matematician le va vorbi celor prezenţi, într-o întâlnire nonformalã, despre Hipercivilizaţii în Cosmos una dintre temele preferate ale scriitorului, cercetătorului, academicianului care a lucrat la primul calculator civil românesc, MECIPT (Maşina Electronică de Calcul a Institutului Politehnic Timişoara) la începutul anilor 1960.

De același autor

Related Articles