Venituri lunare suplimentare pentru minerii concediaţi

Guvernul va acorda venituri suplimentare minerilor care vor fi concediaţi de la Complexul Energetic Hunedoara şi de la minele din Valea Jiului, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri.

Tot miercuri, executivul a aprobat un cadru legal pentru cetăţenii britanici din România, în cazul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană fără un acord.

“Ordonanţa de urgenţă privind regimul cetăţenilor din Marea Britanie, în cazul ieşirii acestui stat din UE, apără şi interesele cetăţenilor români din Regatul Unit – a precizat Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului.

Ionel Dancă: “Precizăm că la această dată România este singurul stat al UE care nu are în vigoare o astfel de reglementare, iar evoluţiile politice imprevizibile din Marea Britanie fac urgentă adoptarea unui astfel de cadru legal pentru a evita situaţia în care Marea Britanie iese din UE fără un acord şi cetăţenii Marii Britanii din România nu au condiţii legale pentru o perioadă de tranzit până la definirea drepturilor şi obligaţiilor acestora atât în România, cât şi pe bază de reciprocitate a cetăţenilor români din Marea Britanie.”

Guvernul a adoptat şi o ordonanţă de urgenţă prin care se acordă venituri lunare suplimentare pentru persoanele care vor fi concediate de la Complexul Energetic Hunedoara şi de la minele Uricani şi Paroşeni din Valea Jiului.

Se estimează că până în 2024 vor fi concediate peste 1.000 de persoane, care vor primi indemnizaţii lunare în valoare totală de peste 91 de milioane de lei.

Ordonanţa de urgenţă prevede acordarea unui venit suplimentar în funcţie de vechime, timp de 12 luni pentru cei cu vechime între 3 şi 10 ani şi până la 24 de luni pentru cei cu peste 22 de ani de vechime.

Sursa – romania-acrualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles