Preşedintele Klaus Iohannis, candidatul PNL la prezidenţiale, anunţă că va organiza împreună cu echipa sa de campanie o întâlnire cu jurnalişti, politologi şi formatori de opinie, marţi, 18 noiembrie.

El a explicat de ce refuză în continuare o dezbatere împreună cu contracandidata sa, preşedinta PSD, Viorica Dăncilă.

Președintele a spus că nu acceptă o dezbatere cu contracandidata sa de la PSD, Viorica Dăncilă, pentru că este un fost premier dat jos prin moţiune de cenzură, un fost premier care a sprijinit încercările de acaparare a justiției, dar și o persoană activă în a face zid în fața unor persoane cu probleme penale și de a guverna împotriva românilor.

El a adăugat că nu acceptă o dezbatere cu o persoană care reprezintă tot ce e mai rău în politica ultimilor ani, în condițiile în care el îşi dorește o țară fără PSD în structurile de conducere și luptă pentru ”o Românie normală”.

Klaus Iohannis: Doamna Dăncilă este reprezentanta unui partid antidemocratic, nereformat, care a guvernat împotriva românilor și acum, iată, în campanie electorală mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu mare respect de toată lumea, ca și cum până acum ar fi apărat democrația românească și pe români.

Întrebat ce regrete are după primul mandat la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a afirmat că îi pare rău că nu s-a încheiat mai devreme guvernarea social-democrată, pentru că țara noastră a pierdut astfel oportunități importante. Cu toate acestea, domnul Iohannis consideră că a reuşit să țină România pe linia euroatlantică.