Ana Birchall și Cozmin Guşă, excluşi din PSD

Ana Birchall, Cozmin Guşă şi primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, parlamentarii social democraţi care au sprijinit învestirea guvernului Orban, au fost excluşi din PSD.

Comitetul Executiv al partidului a stabilit strategia pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, după cum transmite Cătălin Purcaru.


Reporter: Mesajul liderilor locali ai PSD a fost pentru ca fiecare organizație să obțină un rezultat de cel puțin 50% plus unu în 24 noiembrie.

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, s-a arătat încrezătoare că toţi social democrații vor depune eforturi pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.


Viorica Dăncilă: Nu vrem colegi din teritoriu să spună că au făcut un anumit procent pentru că le-a fost frică că îi trimitem acasă. Eu sunt convinsă că fiecare coleg se va implica pentru că așa simte și pentru că așa crede că le va fi mai bine românilor și va fi mai bine pentru România.


Reporter: Deşi ședința a fost convocată pentru analiza rezultatului obținut de PSD și pentru stabilirea strategiei în perioada imediat următoare, a fost un moment în care s-au luat prin vot și alte decizii.

Ana Birchall a fost exclusă din partid, unii social democrați fiind nemulțumiți de activitatea desfășurată la Ministerul Justiției.

Şi Cozmin Gușă căruia i s-a reproșat atitudinea sa a fost exclus din partid.

Totodată, parlamentarii care au votat învestirea cabinetului Orban au fost excluși din PSD, în acest caz fiind vorba de o formalitate.

Sursa – romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles